Irtipäästämisen eheyttävä voima

Rauhoittuminen ja salliminen eheyttää

Irtipäästämisen eheyttävä voima lähtee aina sallimisen sylistä. Onnen kyyneleet valuvat yhtä vuolaasti kuin surun kyyneleet…molemmat juoksevat syvien tunteiden juovista. Yhteistä molemmille on se, että niihin ei pysty vaikuttamaan…molemmilla on myös eheyttävä vaikutus…tunteille luovutettu hetki, jolloin kontrolli irtisanoutuu, tilalle tulee salliminen ja ajattelu väistyy…kyyneleiden mukana saapuu pysähtyminen ja tietoisuus siitä, että irtipäästäminen kaikesta muusta on ainoa tärkeä asia tällä hetkellä.

Salliminen.

Siinä asia joka on tärkeää muistaa, sillä se valuttaa yltäsi joka kyyneleen avulla mielipahaa.

  • Kyyneleet rauhoittavat kehoa
  • Kyyneleet lievittävät tuntemuksia
  • Kyyneleet ovat merkki tunteiden olemassaolosta
  • Kyyneleet suojaavat silmiä
  • Kyyneleet puhdistavat jännitystilaa 
  • Kyynelehtiminen on terveellistä koko keholle

Onnen/surun kyyneleet irtipäästäminen salliminen ttsola kuvataideterapiasola

Jos kyyneleitä ei olisi miten paljon patoutumia sisällesi kertyisikään? 

Kyyneleet ovat jääneet tavara- ja materiamaailman jalkoihin, sillä moni yrittää tukahduttaa niillä erilaisia tunteita. Vaikka kyyneleet saavat kehon hieman punoittamaan ja kasvot näyttämään siltä kuin olisi sairastanut viikon flunssaa. Usein kyyneleet tulevat pelastamaan sinut niiltä patoumilta, joita syntyy jos tunteita ei mitenkään osata käsitellä.

Sinulla on oma sisäinen maailmasi kaikessa, myös tuossa tilassa. Kukaan  ulkopuolinen ei näe, koe eikä tunne asiaa saman lailla. Sinulla on oikeus kaikkiin tunteisiin ja näyttää vaikka koko maailmalle sen hetkinen tuntemuksesi. Sanoisin jopa että lohduton itku, joka tulee usein menettämisen myötä, on todella voimakasta sillä se on askel eteenpäin menemiselle. Ja vaikka kyynelehtiminen ei tuo takaisin menetystä, se kuitenkin on luonnollinen tapa osin käsitellä sitä sisäisen ja ulkoisen maailman järkytystä.

Kyyneleet tekevät tilaa ajatuksille

Kyynelten jälkeen, olipa ne ilon tai surun kyyneleet, alkaa usein uudet ajatukset pyöriä päässä. Sisäinen maailma tekee asioille uudenlaista järjestystä ja mieli alkaa työstää ratkaisuja asioihin. Kaikki entinen muuttaa muotoaan ja edessäsi on uusi tila, jonka vain sinä voit maalata/täyttää. Sydämesi tunnistaa tämän “sateen” jälkeen helpommin sen mikä sinusta tuntuu omalta, sillä se on ensimmäinen, joka vastaanottaa ajatuksistasi syntyvät tuntemukset ja se vie mielellään tätä viestiä kehosi jokaiselle solulle. Helpotus, ainakin hetkellisesti on vapauttavaa ja puhdas raitis ilma pääsee keuhkoihisi ja voit tuntea kehossa kulkevan ilmavirtauksen kuin vapauden tuulahduksen. 

 

 

Onnen/surun kyyneleet irtipäästäminen salliminen ttsola kuvataideterapiasola

Irtipäästäminen on tie sallivan kehdon syliin

Kyynelten myötä olet saanut latauksen, joka on voimallisesti vienyt sinut syville vesille, mutta samalla puhdistanut kehoasi. On hyvä keskittyä itseensä ja unohtaa menneet odotukset tulevasta, tai eilisen murheet, sillä hiljentyminen ja keskittyminen sallimiseen jatkukoon. Sallimisen sylissä vietetty aika ei suinkaan ole hukkaan heitettyä, sillä usein sillä on aina jotakin annettavaa. 

Salliminen on tyhjä kaikesta tekemisestä, arvottamisesta, tuomitsemisesta, syyttelystä ja kaikesta siitä missä ajatus tuon asian ympärillä ahdistaa. Se antaa mahdollisuuden sisäiselle äänellesi joka tuottaa viisautensa avulla tähän Pyhään hetkeen sinulle kaikki, mitä tällä hetkellä tarvitset. 

Älä siis pinnistä, ole vain hetki sallivan kehdon sylissä. Salliminen voi myös olla liikkumista, mikäli se ei aiheuta suorituspaineita. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa päämääräämätöntä kävelyä,kunhan vait tottelet sitä omaa luonnollista tapaa mikä juuri nyt tuntuu sinusta hyvältä. Mielesi kykenee tasapainottomasta tilasta sallimisen lomassa menemään tiedostamattoman mielen saloihin, ja näin pääset käsiksi energioiden uudistamiseen ja sitä kautta tasapainottamaan olotilasi. Saattaa olla että saat jopa flashin tulevaisuudestasi tai sen rohkeuden kulkea unelmiasi kohti, johon aikasemmin et uskaltanut astua. Tuo tila on aina antava, sillä se muuttaa meissä aina jotakin, tulee varmuus ja se antaa myös uusia ideoita. Joskus syvä, tarrautunut murhe voi väistyä hetkellisesti kun luovuus ottaa tilan haltuun. Esimerkiksi sanoja voi tulla kuin hanasta vettä valuen.

Laske siis irti kaikesta, valuta tuntemukset vapaasti ja salli.

Suurella surulla tai  suurella ilolla on todella rohkaiseva vaikutus, sanoisin että se sisältää aina jonkin uuden ja ihmeellisen asian, jonka huomaat ainakin surun kanssa asioituasi, vasta jälkikäteen. 

 

Irtipäästäminen eheyttää

“Suru ei ole onnellisuusvajautta. Sillä tavalla sydän sopeutuu menetykseen ja vapautuu kuvitelluista kiintymysmalleista. Joka kerta kun suru saapuu, keholla on tunnepuolen pihakirppis. Se päästää irti sellaisesta, mitä ei enää tarvita matkalla eteenpäin, ja tyhjentää tilaa toivottaen tervetulleeksi sen, minkä koko elämäsi on valmistellut sinua löytämään – aidon onnellisuuden.” – Matt Kahn

Elämä ja rakkaus kantaa

Kaikki vieraat ei heti tunnu mukavilta ja tutuilta, ja yleensä surulliset vieraat kuuluvat tähän kategoriaan. 

Kuitenkin elämä ja rakkaus kantaa, niille ei mikään taakka ole liian suuri ja jokaisen surun takana piilee se lahja jonka kunniavieras sinulle tarjoaa. Aika menettää ensin merkityksensä, mutta silläkin on tehtävänsä…se on sallimisen parivaljakko ja kaiken aikaa se silittelee surusi sileämmäksi.

 

 

 

5/5

Kiitos, kun jaat postauksen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.