Ennen kuin huomaatkaan…

Toistat asioita ominasi joita olet oppinut/kuullut ja ehkä ihaillutkin. Puhut toisten sanoilla, teet jotkin asiat määrätyllä oppimallilla vuodesta toiseen ja  “pidät” samoista asioista ja uskomuksistasi kiinni….mutta varmasti mieleesi on muutamia kertoja juolahtanut ajatus:

  • Hetkinen, pidänkö tästä oikeasti?
  • Olenko tosiaan tätä mieltä?
  • Nyt taisin kuulostaa ihan vanhemmiltani? tms.
Virtaava vesi

Miten tämä on mahdollista?

Jo lapsena saamme ohjeita miten voi ja pitää olla…tämä sama oppitie jatkuu koulussa ja siellä on monelle omanlaiset haasteensa.  Kaikille on rakennettu samanlaiset “reunat” ja ohjeet asioille, tekemisille ja oppimissykleille.

Ei ihme, että oppilaista kasvaa eriarvoisia. Me emme kaikki tunne mielenkiitoa jokaista kouluainetta kohtaan. mutta opettajillakin on omat ohjaksensa, he toimivat  koulun sääntöjen mukaisesti.

Jollet mahdu mittojen ja numeroiden hyväksyttyyn skaalaan, ja puhut “eri arvoilla”, olet silmätikkuna.

Tosin, on myös niitä asioita/malleja joita tahdot vaalia.

Tässä elämässä on siis omat haasteensa myös sen osalta, miten tietoisesti valitsee kaiken omalla tahdolla, eikä opitetuilla versioilla. 

Mikä on se asia josta tahtoisit luopua koska se on aina tuntunut jotenkin epämukavalta, kuin liian pieni paita, joka kiristää ja on epämukava päällä.

Aina on mahdollista valita uudelleen!

Minä autan sinua tämän harjoitteen avulla.

Tämän harjoitteen aikana teet kuvallisen työn ja samalla ohjeistan sinua kysymyksillä, jotka vievät sinua lähemmäs oman itsesi tahtoa ja valintoja.

Oman itsen voima ja tahto ei tarkoita, että se loukkaa kasvattajia ja ympärillä olevia ihmisiä.

Päinvastoin, oman tahdon voimalla et toista muita, vaan tuot esille upean persoonasi, joka näyttää ja tuntuu myös muiden silmissä vapaudelta.

Tämä lyhytkestoinen taideterapiasessio ja sen oppi on mielenkiintoinen matka, sillä jokainen meistä taatusti haluaa olla.... minä itse.

Ota yhteyttä spostilla ja saat chatin kautta maksuohjeet, joka suoritetaan aina etukäteen, viimeistään 3vrk ennen.

  • 45min / 45 e 
  • 60min / 60 e

Moni opituista malleista on usein tiedostamattomia. Huolellinen itsetarkastelu ja omien mielipiteiden erottelu muiden mielipiteistä on tärkeää.  Omien tunteiden ja mielipiteiden ilmaisu on itsensä hyväksymistä, rakkauden osoitus elämän vapaalle virralle.

Ota yhteyttä ja pääset kurkistamaan kenen kaikkien ääniä/toimia sinä mahdat kantaa mukanasi, ja missä tilanteissa ne ovat syntyneet.

Minä olen sinua varten,

Pirjo

Ratkaisukeskeinen taideterapia vuosilogo 2021