Elämän väreillä ja vedoilla on suora yhteys sisimpäämme

Tänne sivustolle kirjaan ylös tulevia ryhmäkursseja:

  • Taideterapiakurssi
  • Taidepajakurssi
  • Ratkaisukeskeinen taideterapiakurssi
  • Luovan itseilmaisun kurssi 
Kun antaa kynälle ja kädelle toiminnan siunauksen, virtaus murtaa tunnepatoja aste asteelta.

Ratkaisukeskeinen taideterapia tai taideterapia ovat ryhmäkurssin jäsenille erittäin hyödyllisiä, sillä meillä kaikilla on jokseenkin samantapaisia asioita/tapahtumia menneessä, jotka ovat kiinni kehomuistissa, vaikka emme ole niitä edes ajatelleet.  Ryhmässä työskentely on paitsi antoisaa, myös tutustuttaa meidät uusiin upeisiin ihmisiin, ja antaa näin ollen moneen asiaan toisenlaista näkökulmaa ja ratkaisua, olipa kyseessä arka tai jokin mieluisa asia.

Ryhmäkurssi on suositeltavaa lähes kaikille

Eikö mitä?  Eihän siitä mitään tule, jos kaikki osaavat avartaa maailmaansa jo  toisten kokemusten/hetkien avulla?  

Eikö? 

Kyllä vain. 

RYHMÄTAIDETERAPIAN KÄYTÖSTÄ SAATAVAT YLEISET HYÖDYT
Taideterapia tukee ihmisen pääsyä oman kehon sisälle, piilotettuihin muistoihin. Ryhmätyöskentely poistaa estoja, niin mielestä kuin tekemisistäkin kun asioiden jakaminen antaa yksilölle mahdollisuuden avautua ja kuulua johonkin ryhmään. Tämä tuo kaikille, myös vanhuksille lisää vireyttä arkeen, sillä näin he oppivat tuntemaan toistensa taustaa sekä tapoja, ja tarpeen vaatiessa ovat myös valmiina auttamaan toinen toisiansa. Taidetyöskentely antaa ryhmän jäsenille tarvittaessa aiheen palata teoksia herättävien tunteiden pariin.
Ryhmä luo oman taideterapeuttisen sosiaaliverkkonsa, jonka avulla he yhdessä kokevat, tuntevat ja selviävät. 
Taideterapiaryhmä on uusien, läheisten suhteiden luomista me-hengessä, joka on tärkeää iäkkäimmille kuin kaikille muillekin ikäryhmille. He saavat näin ympärilleen muitakin kuin vain työyhteisöt, ystävät, perheen ja vanhusten osalta ym avun antajat ja hoitajat. Tämä verkko jonka he luovat, nostaa heidän elämänlaatuaan ja innostus kaikkeen ympärillä olevaan aktivoituu. Mielen ja kehon vireyden tasolla tämä on huomattava paluu aktiivielämän pariin, joka luo  myös läheisille, lapsille ja ympärillä oleville turvallisen olotilan, kun tiedetään että henkilöllä on oma aktiivinen sosiaaliverkkonsa.

Tule mukaan ja lähde matkalle, sisäiseen maailmaasi.

Älä siis pelkää ottaa yhteyttä ja ilmoittautua heti, näin olet jo mukana ensimmäisessä järjestettävässä ryhmässä. Joitain asioita  on syytä pullauttaa toisiin, avaaviin katsantokantoihin. Sieltä löytyy monelle ne elämän pienet bingot! 

Sanat, ovat kuin vaatteet jotka leijuvat ympärillämme.

Kehosi on mitä parhain työkalusi, sillä on uskomaton muisti ja sen avulla aikaansaat niin itsellesi kuin ympäristöllesi mielenrauhan.

Meillä kaikilla on mahdollisuus tasapainoiseen elämään.

Mikäli olet kiinnostunut kehomuististasi ja uteliaisuutesi heräsi, otathan yhteyttä!

Ystävällisin terveisin, Pirjo

Ratkaisukeskeinen taideterapia vuosilogo 2021