Taideterapiaretriitti

Taideterapiaretriitti - mielenkiintoinen matka sinusta sinuun

kuvataideterapiaretriitti

Mikä on se asia joka sinua voisi taideterapiaretriitissä viehättää?

Sinä, sinä ja sinä. Omanlainen matka itsestä itseen. 

Voit kulkea elämässäsi kauaskin, mutta kaikki ne merkitykselliset asiat, jotka ovat jotenkin resonoineet tai ne on jopa opetettu, voivat viedä sinut “kauas itseesi”.

Varmasti helpottaa huomattavasti kun kerron, että sinun EI tarvitse osata maalata.

Teoksia ei arvostella, vaikka ne käydään läpi. Poistatan myös “tyhjän paperin syndrooman”.

Riittää kun kynä tai pensseli pysyy kädessäsi ja annat tilanteen ja virran kuljettaa kättäsi…se nimittäin avaa sinusta jotakin.

Jotakin sellaista joka on syytä arvottaa uudelleen.

Taiteen parissa työskentely on siitä kummallinen että se vie aina mukanaan.

Tulet hämmästymään oman itsesi kykyä asettua virtaavaan flow-tilaan.

Kukaan ei kyllästy kehonsa nostattamiin asioihin.

 

Sinne minne suuntaat ajatuksesi, sinne jaat energiaasi

On sanottu että meille jokaiselle annetaan juuri sen verran kuin kykenemme vastaanottamaan, ja kyllä, juuri niin se taitaa olla, vaikka sillä raskaimmilla hetkillä saatamme tuntea että emme millään jaksaisi kantaa tätä taakkaa.

Ylitsevuotoja tapahtuu, kun kehossa on liikaa kasautuneita asioita. Joko niitä ei ole kyennyt käsittelemään, tai sitten ne ovat itsestä riippumattomista syistä kiinni sinussa.

Älä huoli, hätä ei ole tämännäköinen, sillä sinulla on mahdollisuus irroittautua noista energioista ja saada tilaa asioille jotka tukevat hyvinvointiasi.

Antautuminen on avainsana, sillä antautumalla avoimeksi itselleen ja omille tunteilleen, voit myötäelää noita tuntemuksen hetkiä uudelleen. Voit myös ymmärtää niitä syitä miksi niiden on ollut syytä tapahtua.

Oman itsesi kunnioitus kasvaa kun  kykenet jäsentämään, käsittelemään ja antamaan niille omat paikkansa. Se on tavallaan kehon ja mielen siivousta. Ei sen kummempaa, lyhykäisyydessään, mutta sen vaikutukset avaavat sinulle uudenlaisen tien.

Näet kaiken uusin silmin ja osaat suhtautua ja suhteuttaa menneet asiat siihen tilaan missä nyt olet, joihin et sillä tapahtuman hetkellä kyennyt vaikuttamaan.

Niiden kantaminen tai ikuinen sureminen on energiaa vievää.

Sinne minne suuntaat ajatuksesi, sinne jaat kaiken aikaa omaa energiaasi, voimaasi.

Ratkaisukeskeinen kuvataideterapia mahdollistaa sinulle sen, että löydät kenties sisältäsi sen siivettömän unelman, joka ei koskaan päässyt lentoon, mutta tiedät sisimmässäsi että sillä on valtava halu kasvaa ja olla viimein kanssasi parantamassa maailmaa.

kuvataideterapia, värit, pensseli, ttsola, pirjo kaskisola, taideterapiasola

Tuhat tarinaa yhdessä ihmisessä

Sinulla on varmasti tarinoita yllin kyllin kaikenlaisista elämäsi vaiheista. Ne ovat elämän sinulle tarjoamia “siemeniä”, ja sinä päätät mitä niistä kastelet.

Monet niistä esiintyvät samankaltaisina, mutta niissä kaikissa on kuitenkin omat vivahteet. Aivan kuten elämässä ja jokaisessa päivässä.

On ilon, sanan, lohdun, toivon, uskon,ymmärryksen, kiitoksen, auttamisen, palvelemisen, rohkeuden, kannustamisen, kasvamisen, välittämisen, tukemisen, liikunnnan, tieteen, taiteen, pelon ja monen monta muuta siemenlajia.

Kuvittele miten kauan sinulta menisi aikaa kun kirjoittaisit kaikki tarinat, siihen menisi varmasti pitkä tovi, ja monta kuppia kahvia/teetä.

Tiedän että sinulta löytyy myös kastelemattomia siemeniä.

Unelmien siemen tai kenties jopa siemenet. Miten on, oletko muistanut kastella niitä?

Oletko laskenut aikaisempia unelmiasi maailmaan? 

Tuottaako niistä saatu sato tyydytystä vai olisiko aika lisäkylvölle?

Nyt on kevätistutusten aika ja on mahdollista tehdä ryhtiliike siihen suuntaan, missä siemenesi tuotokset tuottavat iloa päivästä toiseen.

Uskaltamalla kertoa ympärillä oleville ihmisille, ja toteuttaa juuri sitä missä sinun mielesi tuntee suurta paloa, annat unelmillesi vauhtia. 

Kuvataiderapian avulla/ohjauksessa avaat aivan uudenlaisen elämän.

Ensin teet tilaa uusien unelmien tulolle.

Tämä onnistuu ohjatusti tai itseopiskellen. Voit itse jäsentää tapahtuman/tarinan arvon, merkitykset menneeseen ja tähän päivään ym paperille, sanoin tai pelkästään kuvin. Tosin suurimman hyödyn saat jos teet molemmat, sillä pääset myöhemminkin katselemaan ja lukemaan niitä. 

Uskaltamalla olla läsnä ja kuuntelemalla kehoasi, mitä kaikkea se kykenee sinulle kertomaan ja millä väreillä se tarinaasi värittää, olet puhdistavan, sisäisen maailmasi sylissä.

Tiedostamaton mieli kätkeen sopukoihinsa, eli kehoosi uskomattomia asioita.

Jokainen meistä on oman elämänsä vuoristoradalla valitsemallaan reitillä ja vaunulla.

Unelmasi tiellä on usein aikaisemmat/nykyiset uskomukset omasta itsestäsi, ja ainakin osa niistä on monen eri ihmisen/tapahtuman sinuun iskostamat.

Niiden kuoriminen kerros kerrokselta avaa sinua yhä lähemmäs valmiuttasi, ottaa rohkeita askeleita kohti omaa unelmaasi.

Antautuminen on avainsana, sillä antautumalla avoimeksi tunteiden käsiteltäväksi, löydät sieltä pohjimmaisena tuon siivettömän unelman joka haluaa kasvaa ja olla viimein rinnallasi.

Kuvataideterapia tarjoaa menolipun uuteen, ehyempään sinään, sinä päätät käytätkö sen hyödyksesi.

Kukaan toinen ei koskaan ratkaise asioita ja elämääsi juuri sinun parhaimmaksesi, juuri niin hyvin kuin sinä itse. 

Sinä olet itsesi paras asiantuntija ja tunteitasi ei kukaan pue sanoiksi, niin hyvin kuin sinä.

Tämä menetelmä ottaa ja antaa.

Se kuorii sinusta kuivuneet  kuormittavat asiat ja antaa valoa unelmillesi, jotta niiden lento voi alkaa.

Kuvataideterapia avaa syvälle juurtuneita luuloja ja näyttää miten jokaisesta “rumaksi tehdystä”(moni elää nimittäin jonkun toisen sanomaa, vähättelyä todeksi) ankanpoikasesta kasvaa se oman puhtauden ja valkeuden omaava, ylväs minä.

Asioita suodatetaan yksi kerrallaan, erilaisten ratkaisukeskeisten toimien avulla.

Kuvataideterapeutti odottaa yhteydenottoasi

Sinä olet se, mitä luulet olevasi, jo ennen kuin tiedät kuka sinä olet.

On hyvä lyödä kättä päälle menneisyytensä kanssa. Luomalla itsensä uudelleen kerros kerrokselta, kuten käärme luo nahkansa.

Uskomuksesi pienenee ja kasvat juuri niin suureksi mitä tiedät pohjimmiltasi olevasi.

Nuoret ja vanhemmat kokevat tämän terapiamuodon erilailla.

Vanhemmille pelkkä terapia sana saattaa olla iso, negatiivinen leima, vaikka kaikenlainen läheisauttaminen, kuuntelu tms on terapian tapaista.

Vanhemman on vaikea lähteä kuorimaan enää uskomuksiaan, ne monet ovat niin totuttuja tapoja, sääntöjä jotka on vuosien saatossa iskostettu mieliin.

Esimerkiksi koulumaailma oli aivan toisenlainen vanhemmille, siellä lyötiin jopa karttakepillä, jotta kuri säilyi. Opettaja omasi aivan toisenlaisen auktoriteetin kuin tänä päivänä…valitettavasti heitä oli myös tyrannimaisen luonteen omaavia.

Nuorelle taas taideterapia on sanomattakin helpompaa, sillä asiat eivät ole niin monisäikeisiä, eivätkä monen vuoden kivikasan alla.

Oman arvon nostaminen onnistuu tämän menetelmän avulla helposti, sillä ketäpä muutakaan asiakas voisi kiittää kuin itseään. Ja ne omat oivallukset nostattavat itsetuntoasi.

Kasvamalla omien ihanteiden näköiseksi, omin ajatuksin ja käsittelemällä elämän solmut, on juuri se tila, johon meidän jokaisen olisi syytä pyrkiä.

Yksikään ihmissuhde ei ole missään vaiheessa itsestäänselvyys. 

taideterapiaretriitti, pyhtää, ttsola, taideterapiasola, pirjo kaskisola

Hyvä ihmissuhde on AINA molempiin suuntiin nälkäinen. 

Se odottaa molemminpuolista hyväksyntää ja hyviä tekoja. Toispuolisuus ruokkii toista ja syö toista, joten tulos on aina epätasapainoinen ja odottaa vain sopivaa tilaisuutta purkuun.

Ihminen ei selviä ilman ihmissuhteita.

Toivon että ratkaisukeskeisyyden malli otettaisiin käytäntöön erilaisiin neuvottelupöytiin, sillä kaikki keskittyisivät haluttuun pisteeseen, eikä ongelmaan…usein ratkaisu löytyy helpommin, kun unohdetaan ongelma ja etsitään toisenlaisia reittejä haluttuun lopputulokseen.

Joku viisas on kiteyttänyt elämän opin lyhyesti:

If you don`t let the past die, it won`t let you live

Minä olen sinua varten.

Tämä on yksi tila jossa minä “palan”.

Joko haluat tutustua palvelevaan Lampunhenkeesi?

Minkälaisen unelman rinnalla sinä haluat kulkea?

Ota HETI yhteys!

Yhteystiedot alla kuvataideretriitin  kuvissa.

    Kiitos, kun jaat postauksen

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.